Top Arts Sites

Join The Community

Arama

8 Eylül 2011 Perşembe

Klavye seçiminde neye dikkat etmeliyim ?


Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar kullanımı hayatımıza önemli bir yer edindi ve bu yer edinme gittkçe gelişip değişmektedir.Bilgisayarların ilk yıllarından beri klavyeler bilgisayar kullanımında önemli bir yer tutuyor daha sonraları fareler yaygınlaşsa da yine de klavyeler  bilgisayarların vazgeçilmezleri arasında olacaktır.

Klavyemizi oyunlarda,işlerde,internette aklımıza gelen her yerde kullanıyoruz yalnız en iyi kullanımı sunmak ve en iyi verimi alabilmek için en çok kullandığımız yere göre klavye seçimine dikkat etmeliyiz.

 Klavye seçiminden önce şu sorulara cevap vermeyeliyiz ?

1-)Klavyeyi daha çok hangi alanda kullanacaksınız?

Yani klavyenizi genel amaçlar içinmi , oyun içinmi , yazı yazmak içinmi kullanacaksınız bu soruya cevap vermek  klavye seçimindeki temel olaydır.

Yandaki resimd olduğu gibi oyun oynarken  kullanım kolaylığı sunan herşey var hatta ileri gidip klavye üzerine küçük  ekran koyarak oyun bilgilerini görebiliyorsunuz.Tabi bunlar birazdaha üst ekonomik düzeye hitab eden klavyeler.

Bu alanda lider logitech klavyeleridir.Ama a4tech,zboard gibi oyun klavyesi üreticileri vardır bunlarda alanında iyi konumdadırlar.

Logitechin Oyun Klavyelerinden Bir Örnek

2-)Çocugunuz var veya bilgisayar başında kahve , çay,kola içiyormusunuz ?

Eğer çocugunuz varsa veya bilgisayar başında kahve , çay içiyorsanız klavye tehlike altındadır .Klavyeler suya karşı çok dayanıksız ve su dökülmelerinde anında bozulur bu yüzden bu seçenekte önemlidir.

Böyle bir klavye almak isterseniz google'da su geçirmez klavye aramalarınız sizi doğru yere götürür.

3-)Klavyenizi çoçugunuza özel mi alacaksınız ?

 

Klavye sektörü o  kadar büyüdü ki artık çocuklara özel bile renkli renkli klavyeler var .Sizde çoçuğunuza özel bir klavye alacaksanız bu seçeneği  göz önünde bulundurun.


Burdan model belirleyip internetten alabilirsiniz



4-) Klavyenizde her şeyin eliniz altında olmasını istermisiniz ?

Yani ses açıp kapama , bilgisayarı kapatma , reset atma gibi tuşların bir arada olmasını istiyorsanız bu seçeneği göz önüne alın.

Google da multimedya klavye araması yeterli olacaktır.


5-)Görsel bir klavyemi istiyorsunuz  ?
Bilgisayarın yaygınlaşmasıyla beraber modifiye bilgisayarlar yapılmaya başlandı.Bazı bilgisayarların dışına baktığınızda adeta görsel şölende sanıyorsunuz.Bunların bir parçasıda klavye  ışıklandırmalı klavye almak istiyorsanız bu seçeneği göz önüne alın.

A4tech' KD-600L si Logitechin İlluminated Klavyeleri(hepsiburada,gittigidiyor,hızlı al gibi sitelerde bulabilirsiniz)


6-)Klavyenizi kablosuzmu yoksa kablolu kullanmanmak istersiniz ?

Kullanım kolaylığı açısından bu seçeneğide göz önüne alabilirsiniz ve buna göre bluetothlu veya wirelessli klavye alabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder