Top Arts Sites

Join The Community

Arama

7 Eylül 2011 Çarşamba

Microsoft Ribbon nedir ?


Grafik tabanlı yazılımların hayatımıza girmesiyle birlikte bu yazılımların arayüzlerinin daha kolay kullanılabilmesi için bazı özellikler eklenmiştir.Biraz daha açarsak programı daha işlevsel ve en az tıklamayla kullanılabilmesi için Ribbon denilen olay kullanılmıştır.Microsoft Office 2007 arayüzünde ribbon kullanılmuştır yani Word, Excel, Access ve PowerPoint programlarında ve Microsoft Office 2010 sürümünde ribbon arayüzü kullanılmış ve kullanıcılar memnun kalmıştır.

Ribbonun kelime anlamına bakıldığında şerit olarak karşımıza çıktığını görürüz peki bu nasıl birşeydir.




















Bu sisteme ribbon denir aslında bilmediğimiz bir şey değildir ama kavramak gerekir :)  Microsoft Word'de gördüğümüz üst kısımada tab yani sekme denilir bu da ribbon sisteminin en önemli getirilerinden biridir.Düşünsenize bunların açılır menüde olduğunu... Gerçekten büyük bir zaman kaybı olurdu.

Peki Microsoft Ribbon'nun bölümleri nelerdir ?


 1-)Sekmeler
2-)Gruplar
3-)Komutlar

Kısaca anlatmak gerekirse sekmeler görevleri gruplara böler ,gruplarda komutlara böylece basit ,hızlı ve pratik bir kullanım olmuş olur. Anlatımımızı resimlerle desteklersek şu şekilde diyebiliriz.




Basit ama kullanışlı bir sistem Microsoft yeni gezgininde bu sistemi kullanacakmışlar  geç bile kalmışlar ama zararın neresinden dönerseler kardır değil mi :)



Microsoft Ribbonun ne olduğu bilen ama adını bilmeyenler varsa öğrenmiş oldular.Aslında Ribbonu Microsofta endekslemek yanlış olur ama  ana tema microsoft olduğu için Microsoft üzerinden anlatmaya çalıştım yardımcı olduysam ne mutlu bana.




İlginizi Çekebilir :


Microsoft metro arayüzü nedir ?



0 yorum:

Yorum Gönder